Zimbabwe
Zimbabwe

Zimbabwe

Zimbabwe är ett perfekt resmål för de allra flesta, eftersom landet erbjuder så många olika aktiviteter och upplevelser. Landet ligger i södra Afrika och gränsar till Botswana, Moçambique och Zambia. Zimbabwe har ingen kust men det finns ändå gott om badmöjligheter eftersom det finns många bra hotell med fina pooler. Du kanske inte kan ligga och lata dig på en sandstrand, men det finns många andra roliga aktiviteter som kan bli minst lika minnesvärda. Victoriafallen är en av Zimbabwes mest kända sevärdheter och även ett av världens största vattenfall. Här kan du, förutom att njuta av häpnadsväckande vackra vyer, ägna dig åt spännande äventyr, till exempel bungyjump och forsränning – om du vågar. Efter sådana fartfyllda aktiviteter smakar det gott med en middag på ett av landets många trevliga matställen. Vanligtvis äter man grytor av olika slag i Zimbabwe, exempelvis köttgrytor med fräscha grönsaker så som morötter, potatis och lök. De serveras ofta med ”sadza”, en typ av majsgröt som är vanlig i hela Afrika.

Om du föredrar lugna aktiviteter kanske en avkopplande kanottur längs en vacker flod kan vara mer passande. Zimbabwe är en av Afrikas pärlor och ett land med ett vackert och varierande landskap. Om du gillar djur kommer du inte att bli besviken, landet har nämligen flera stora nationalparker med exotiska djur så som elefanter, bufflar och zebror. Vill du se ”the big five”, det vill säga lejon, elefant, buffel, leopard och noshörning, kan du åka på safari.

Priserna i Zimbabwe är betydligt lägre än i Sverige och du kan äta gott på en bra restaurang för under hundralappen. När det gäller transport finns det gott om bussar och taxibilar. En taxi kostar ungefär åtta kronor per kilometer. Du kan välja bland mängder av hotell i olika prisklasser när det väl är dags att boka boendet. Om du vill bo relativt lyxigt finns det fantastiska boenden precis vid Victoriafallen för cirka 6 000 kronor i veckan. Naturligtvis kan du även hitta billigare boenden, från ungefär tusen kronor i veckan.

Människorna i Zimbabwe gör dig garanterat på gott humör. Trots landets problematiska historia med inbördeskrig och svåra ekonomiska problem, är invånarna glada och välvilligt inställda till turister. Du kan hitta riktigt fina hantverk som zimbabwierna säljer, som till exempel träsniderier och vackra smycken, men det gäller att pruta. Det är enklast och smidigast att betala med kontanter eftersom alla ställen inte tar kort. Dessutom slipper du eventuella uttagsavgifter. Hos Forex kan du växla pengarna till zimbabwiska dollar.

Klimatet i Zimbabwe är tropiskt, vilket innebär att det finns både torrperioder och regnperioder. Den bästa tiden att besöka landet är april till maj och även augusti, när klimatet är varmt men ändå inte för hett. Från november till mars regnar det mycket, något som både är positivt och negativt. Allt blir väldigt blött och lerigt, men å andra sidan bjuder landet på en enastående grönska. Även om det tar lång tid innan man tröttnar på landets unika och vackra natur, kanske en dags shopping kan vara roligt. Den bästa shoppingen hittar du i huvudstaden, Harare. Här finns det ett varierat utbud av butiker, som till exempel smycke-, souvenir- och klädaffärer.

www.sydafrikaresor.se
Res till paradiset Royal Island Resort & Spa och njut av vita stränder, turkosblått...
www.sydafrikaresor.se
Kombinera två helt olika länder i detta reseförslag. Ni börjar i Sydafrika och...
©2024 Bröllopsresor