Italien

Italien, detta passionens land, är ett resmål som många drömmer sig bort till. Här hittar vi värme, fantastiska pastarätter, varmhjärtade människor och historiska byggnader. Det gör att många reser hit flera gånger om, antingen för att besöka samma stad flera gånger, eller för att ta sig runt bland de mysiga städerna och byarna som bygger upp Italien. Landet är välbesökt och under de varmare månaderna reser många till både huvudstaden och de mindre städerna. Det är ett resmål som passar alla, gamla som unga, singlar som par, vänner som familjer. Så det är inte så konstigt att det är så välbesökt som det är.

Det är i Sydeuropa som vi hittar Italien och landet mäter en yta på 301 340 kvadratkilometer. Det gör staden till världens 72:a största stad. Men trots den relativt lilla ytan så bor här väldigt många: nästan 61,7 miljoner människor har sin bostad i varma Italien. Huvudstaden Rom är en av världens mest besökta huvudstäder. Det är en tätbefolkad stad som har mycket historia att ta del av då många gamla byggnader är välbevarade och går att besöka, Colosseum är ett exempel. Att resa till Italien från Sverige är enkelt och det finns flera sätt att göra det på. Det vanligaste är att man flyger, och det är många flygbolag som erbjuder resor till olika delar av landet. På så vis sjunker även priserna och det är lätt att hitta en resa som passar oavsett storlek på plånboken. Vill man få en mysig upplevelse och ta del av mer av Europa kan man också välja att antingen tågluffa eller bila ner till Italien. Det tar ett tag, men det är värt det om man vill uppleva denna vackra världsdel. Som svensk medborgare behöver du inget visum för att resa till Italien, men ditt pass behövs vid ditresan.

Italien är ett land som är rikt på historia, men också på historier. Vill man veta mer om det gamla romarriket och se byggnader och få information så är här gott om museer, byggnader, kyrkor och andra platser där man kan då ta sig tillbaka i tiden för en stund. Gillar man historier och är ett Shakespeare-fan så har man också hittat rätt. Eller vad sägs om att åka och besöka staden Verona utanför Rom där dramat om det världskända paret Romeo och Julia utspelar sig? Med andra ord är här inte ont om upplevelser i detta underbara land.

Klimatet i Italien är väldigt skiftande beroende på vart man befinner sig. I de södra delarna och vid kusterna, med undantag för Venedigbukten, råder Medelhavsklimat vilket innebär att värmen alltid är närvarande. Alperna och Apenninerna i norra Italien har ett alpint och kyligt klimat, medan övriga norra Italien har (precis som Sverige) kyligt under vintrarna och varma somrar. Oavsett vilken temperatur som lockar dig till semester så hittar du det garanterat på din resa till Italien. Det är ett land med många möjligheter där ni garanterat kommer att trivas och skapa många härliga minnen tillsammans.

www.sydafrikaresor.se
Detta prisvärda förslag är en kombination av Sydafrikas bästa delar. Spännande safari...
www.sydafrikaresor.se
Insup atmosfären av lyx och flärd på Rovos Rail genom Sydafrikas vackra landskap. Njut...
©2024 Bröllopsresor