Namibia
Namibia

Namibia

Med sina kopparfärgade sanddyner, stora öknar och nationalparker, kan Namibia erbjuda något för alla. Det enorma öken- och stäppområdet Kalahari ligger i den östra delen av landet. I väster finns Namiböknen, som har gett landet dess namn. Här finns de stora dynerna som räknas till de största i världen. Dyna nummer sju är ungefär 383 meter hög. De magnifika dynerna är inte bara vackra att titta på, du kan faktiskt surfa på dem.

Men det finns mycket mer än ökenlandskap i Namibia. En stor del av landets yta utgörs av nationalparker. Där skyddas utrotningshotade djur och växter, vilket gör att du har en unik chans att få se djur som bara lever där. Eftersom Namibia är dubbelt så stort som Sverige kan en flygsafari vara en chans att uppleva så mycket som möjligt på kort tid. Det finns också arrangörer som erbjuder ballongsafari. Något som kan vara en riktigt spännande upplevelse är att vara med och spåra elefanter och noshörningar.

Det finns flera olika folkslag i Namibia. Hälften av namibierna tillhör Ovanbofolket, men det finns över 10 olika etniska grupper. Himbafolket har lyckats behålla sin kultur, till exempel fortsätter de gå klädda i bara höftskynke.

Engelska är det officiella språket sedan självständigheten 1990, men det är få i landet som har det som modermål. Det finns många fler språk, uppskattningsvis mellan 10 och 30, beroende på hur man definierar ett språk. Andra språk som talas är tyska, oshivambo och afrikaans.

Om du får nog av hettan och öknen kan du åka ut till Atlanten, med det lite läskiga namnet Skelettkusten. Det är ett naturreservat som täcker stora delar av kusten och det finns en anledning till att det heter just Skelettkusten. Här ligger gigantiska skelett ifrån valar och dessutom finns det många rostiga skelett i form av skeppsvrak som har spolats i land. Du kan faktiskt besöka flera av de här vraken.

Namibia passar alla målgrupper oavsett hur tjock eller tunn plånbok du har. Här finns allt ifrån lyxiga hotell till enklare vandrarhem och stugor med självhushåll. Det finns också utmärkta campingplatser.

Namibias kök präglas till viss del av kolonialtiden, det innebär att många restauranger serverar schnitzlar. Vill du istället äta något typiskt namibiskt kan du testa biltong, som är rökt eller lufttorkat kött. En av de omtyckta lokala rätterna är chakalaka, en kryddig grönsaksgryta.

Till skillnad från många andra av Afrikas länder, är Namibia fortfarande relativt oexploaterat. Det gör det lättare för dig att uppleva det genuina Afrika. Namibia är förhållandevis tryggt och säkert, vilket gör att du med fördel kan hyra bil och uppleva landet på egen hand. De flesta vägarna är i bra skick, men bra att känna till är att landet har vänstertrafik. Landet har en mycket bra infrastruktur.

Namibia har ett hett och torrt klimat med sporadiska regnväder. Torrperioderna kan vara under lång tid. Men du kan besöka Namibia året om, eftersom landet har cirka 300 soldagar om året.

Svenska medborgare behöver inget visum för att resa till Namibia, det får du automatiskt vid inresa.

www.sydafrikaresor.se
Vår mest populära resa till Seychellerna! Denna prisvärda resa ger er möjlighet att...
www.sydafrikaresor.se
Upplev denna Seychellerna resa. Njut av vågornas brus på världens vackraste stränder....
©2024 Bröllopsresor