Grekland

Det solbadande landet Grekland är platsen för många svenskars semesterresor. Även övriga Europa och länder runt omkring har Grekland som en stor favorit och cirka 8 miljoner människor reser årligen hit. Här möts man av moderna storstäder där folkmängden är tät och håller städerna levande näst intill dygnet runt, men också mysiga små pittoreska byar där det känns som att tiden stått still under flera år. En annan sak som Grekland kan erbjuda är fantastiska öar som många turister tar sig till. Där finner man vackra stränder, olivträdgårdar, trevliga gränder och smakrika middagar. Lokalt fångad fisk och skaldjur tillsammans med allt vad det grekiska köket har att erbjuda i övrigt är något som lockar många till landet.

Grekland är till ytan 131 940 kvadratkilometer och ligger på Balkanhalvön i Sydeuropa. Det är världens 96:e största land och inhyser strax under 10,8 miljoner invånare fördelade på såväl fastland som på de över 200 bebodda öarna runt landet. Cirka 3,5 miljoner av dessa invånare bor i huvudstaden Aten som också är landets största stad. Hit är det många som reser för att få uppleva mytologiska platser. Olympos, som också är landets högsta punkt, och nedgången till Hades dödsrike är bara två av de platser som är välbesökta här och oavsett vart i landet man befinner sig kan man räkna med att det finns en sevärdhet som har med grekisk mytologi att göra i närheten. Vill man resa hit går det dagligen flyg till flera delar av landet och även till de större öarna. Då det är en populär semesterdestination kan man hitta flygbiljetter och hotell i alla prisklasser. Vill du se mer av landet och kanske Europa i stort? Då går det även bra att bila och tågluffa ner hit. Du kommer inte att behöva något visum som svensk medborgare, men något du kommer att behöva hur du än tar dig hit är ett pass.

Som säkert alla vet är Grekland fyllt av historia och här finns både sådant som man vet har hänt och mytologisk historia. Landet blev självständigt från det Osmanska riket år 1821 och har sedan dess kunnat skapa en mer rättvis politik. Oavsett vad man är intresserad av så finns det såväl platser som museer man kan besöka och lära sig mer och få ta in och känna sig som en del av historian och mytologin. Museer hittar man i de större städerna och vissa av de mindre platser som omnämns i den grekiska mytologin hittar man över allt i landet.

Hit åker många för den fantastiska värmen som landet bjuder på. På öarna och längs kusten råder Medelhavsklimat och här är värmen både högre och mer ihållande. Inåt landet är temperaturskillnaderna något större och liknar lite mer vårt svenska klimat. Här får man varma sommardagar och vinter med snö. Men allra bäst är nog Grekland när man tar sig hit på en solsemester och båtluffar mellan de olika fantastiska öarna. Ett perfekt ställe att uppleva långa och mysiga sommarkvällar på.

www.sydafrikaresor.se
Upplev denna Seychellerna resa. Njut av vågornas brus på världens vackraste stränder....
www.sydafrikaresor.se
Insup atmosfären av lyx och flärd på Rovos Rail genom Sydafrikas vackra landskap. Njut...
©2024 Bröllopsresor