Fiji

Fiji är en önation i södra Stilla havet och består av 333 större och mindre öar, och ungefär 500 mindre holmar. Endast ungefär 100 av öarna är bebodda, så det finns gott om tillfällen att hitta ett eget paradis. Fiji är verkligen ett paradis för de som älskar att dyka, med sina klara vatten, korallrev och exotiska fiskar. Fiji har också en fantastisk natur, med regnskog, vulkaner och vita sandstränder. Fijis ekonomis främsta inkomstkällor är turismen och produktionen av sockerrör. Huvudön heter Viti Levu, och det är också här du landar om du reser till Fiji. De flesta fijianer lever på Viti Levu. I huvudstaden Nadi kan du besöka unika hinduiska tempel eller besöka den myllrande marknaden. På huvudön finns flera traditionella byar du kan besöka, och även nationalparken Koroyanti National Park. Från Viti Levu kan du ta båt till flera mindre öar i närheten för att uppleva Fijis natur och kultur. På ön Tivua kan du se de unika havssköldpaddorna. Ön är en skyddad zon för havssköldpaddorna, som gräver ner sina ägg här. Vart du ska välja att åka när du reser till Fiji beror på vad du gillar och vad du vill få av din semester i Söderhavet. Ungefär en timmes båtresa från Viti Levu hittar du Mamanuca-öarna, ett populärt resmål för Fijis turister. Här finns verkliga paradisöar, men också några av Fijis bästa orter om det är party du är ute efter.

Några av ögruppens öar är helt obebodda och filmen Cast Away med Tom Hanks spelades in här. Vill du ha ännu mer lugn och ro och avskildhet ska du välja Yasawa-öarna, med sina vita stränder och sitt lugna tempo. Här spelades Blue Lagoon in, den klassiska filmen med Brooke Shields i huvudrollen. Ön Ovalau var en gång huvud-ö i Fiji, och i Levuka kan man fortfarande beundra de vackra byggnaderna från kolonialtiden. Här finns också några av de mest exklusiva hotellen i landet. Ön Kadavu ligger längre bort, men är å andra sidan ett orört stycke paradis. Hit kommer många eko-turister, och här finns världens fjärde största korallrev. På ön Vanua Levu finns majestätiska vattenfall och kokospalmer. Hit reser många dykentusiaster för att uppleva de klara vattnen och korallreven. Väljer du istället att resa till ön Taveuni får du uppleva Fijis mest grönskande ö. Här kan du fotvandra i fantastiska miljöer och se exotiska blommor och dånande vattenfall. Vill du slippa andra turister helt och hållet reser du till Moala-öarna, som ligger allra längst ut bland Fijis alla öar. Hit kan du ta dig med flyg eller båt, även om kommunikationerna är glesa.

Fiji har en mångkulturell historia, och det märks inte minst på maten. Här blandas influenser från Sydostasien, Indien och Kina med det traditionella fijianska köket med lokala råvaror som färsk fisk och exotisk frukt. Det är dyrt att importera livsmedel till Fiji, men som tur är råder ingen brist på läckra råvaror på landets öar. Det lokalt odlade kaffet är också något alldeles extra, och ett perfekt sätt att starta dagen.

www.sydafrikaresor.se
Upplev det vilda afrikanska djurlivet och den natursköna kuststräckan i söder för att...
www.sydafrikaresor.se
På denna resa upplever ni det bästa av två världar – spännande safari i Sydafrikas...
©2024 Bröllopsresor