Mauritius fantastiska paradis
Mauritius fantastiska paradis

Mauritius

Promenera i vattenbrynet i det kristallklara och turkosskimrande vattnet eller läs en bok under de vajande palmerna som skänker skön skugga. Upptäck en helt ny värld under ytan, se färgglada fiskar, vackra koraller och kanske till och med sköldpaddor. Här, på en ö mitt i den Indiska Oceanen, finns paradiset – Mauritius.

Denna vykortsvackra ö ligger ungefär 160 mil öster om Afrikas kust och bjuder på en grönskande och dramatisk natur med höga berg, kritvita sandstränder och regnskogar. Mauritius har påverkats av de unika djur- och växtarter som finns på den närliggande ön Madagaskar och här lever många djur som inte finns någon annanstans i världen.

På Mauritius finns över hundra sandstränder med många goda badmöjligheter. Tack vare det stora korallrevet, som sträcker sig runt hela ön, går det att snorkla nästan överallt. Under ytan har du stora chanser att få se fiskar i regnbågens alla färger och om du vill djupare ner finns det bra dykmöjligheter på västkusten. Här ligger Flic-en-Flac, en avslappnad stad som både mauritierna och människor från hela världen besöker för att pröva på olika vattenaktiviteter. Förutom dykning och snorkling kan du även surfa.

Flic-en-Flac är ett perfekt ställe att besöka om du vill bo på exklusiva hotell och samtidigt ha nära till några av Mauritius vackraste stränder.

I närheten av Flic-en-Flac ligger nationalparken Casela. Här kan du se både zebror, apor och jättesköldpaddor. I parken kan du bland annat åka på safari med fyrhjuling och promenera över gungande hängbroar.

Eftersom Mauritius har ett vulkaniskt ursprung finns det många berg här. Trots att ön bara är sju mil lång och fem mil bred finns det hela fyra bergskedjor här. Om du vill ta en paus från sol och bad kan en dags bergsklättring vara intressant. Andra adrenalinhöjande aktiviteter som finns på ön är forsränning, mountainbiketurer och helikopterfärder.

Du kan med fördel hyra bil när du besöker Mauritius. Eftersom vägarna är i bra skick och ön är rätt liten, kan du enkelt besöka många platser. Tänk bara på att ön har vänstertrafik.

Det finns även mer stillsamma aktiviteter du kan roa dig med, exempelvis ett besök på en te-, vanilj- eller sockerplantage. Faktum är att Mauritius viktigaste näringskälla förr var sockerrörsproduktion. Tack vare sockerrörsplantagerna har ön blivit såpass välmående som den är idag. Om du har chansen kan du prova sockerrörsdryck, en mycket söt saft.

Mauritius är ett land med tropiskt klimat. Här finns inte bara paradisiska stränder utan även flera nationalparker som du kan utforska. I de tropiska skogarna har du chans att få se djur som apor och lemurer. Ett annat djur som fanns på ön för länge sedan, men som sedan utrotades när människorna bosatte sig här, är dronten. Denna rovdjursfågel har blivit en symbol för landet.

Även om Mauritius har många femstjärniga lyxhotell så finns det även billigare alternativ. Vandrarhem och mysiga bed & breakfast-boenden kan du hitta för cirka 150-200 kronor per natt. Det går även att hitta bra restauranger som serverar typisk mat som ofta består av fisk och skaldjur. För under femtiolappen kan du njuta av öns specialiteter hummer och bläckfisk.

www.sydafrikaresor.se
På denna resa upplever ni det bästa av två världar – spännande safari i Sydafrikas...
www.sydafrikaresor.se
Insup atmosfären av lyx och flärd på Rovos Rail genom Sydafrikas vackra landskap. Njut...
©2024 Bröllopsresor