Portugal

Anrika Portugal är känt för sina färgglada och vackra byggnader och sina underbara stränder. Många reser hit för att kunna uppleva en annan kultur och komma ifrån den gråa och trista vardagen. Här får man nämligen färg och fart som inte kan göra en annat än lycklig. Naturen i Portugal får en att uppskatta vad världen erbjuder i sin riktiga form. Det är några av de saker som gör att många väljer en semester i Portugal. Många väljer även att spendera weekends här och speciellt populärt är det med weekend i huvudstaden Lissabon som är känd för sina söta portviner och kallas för ”de sju kullarnas stad” tack vare sina många utsiktsplatser där man kan njuta av häpnadsväckande vyer.

Portugal ligger beläget i sydvästra Europa på Iberiska halvön och gränsar till Spanien. Det är världens 100:e största stad med en yta på 92 391 kvadratkilometer. Här bor det cirka 10,8 miljoner invånare, varav ungefär 475 000 av dessa bor i huvudstaden Lissabon som ligger på den västra sidan av landet. Att resa inom Lissabon är svårt med bil, detta då ”de sju kullarnas stad” har vägar som är för branta för många fordon. Istället finns det hiss och bergbanor som tar en fram i stadens centrum. Men att resa till Lissabon och Portugal i övrigt är inga problem. Hit går det flera flygningar från Sverige och det är lätt att hitta både pris och tider som passar. Vill du ta en lite längre resa och uppleva såväl Europa som mer av Portugal så ska du bila eller tågluffa hit, något som varit populärt under många år. Visum är inget du behöver som svensk medborgare när du reser hit, utan det räcker med ett giltigt pass.

Gillar du att veta mycket om länders och städers bakgrund? Här finns mycket historia att ta del av, bland annat från den tid då romarna styrde. Genom museer, byggnader och teatrar kan man få djupare information kring historian och uppleva den lite själv. Staden Lissabon är lite av en fågel Fenix. Staden ödelades nämligen till stora delar efter en jordbävning år 1755. Efter detta fick staden byggas upp igen och är idag en av de vackraste städerna i Europa. Det är helt klart en upplevelse i sig att se denna stad.

Här kan du få de varma sommarkvällarna som du längtar efter. Läget vid Medelhavet gör klimatet på Portugal varmt och behagligt året om. Faktum är att det är ett av de varmare europeiska länderna. Flera delar av landet har tropiskt och/eller subtropiskt klimat. Södra och västra delarna har milda vintrar där de lägsta temperaturerna brukar ligga på runt 5 plusgrader och under väldigt varma somrar kan temperaturen stiga upp till 45 grader som mest. Vill man se snö i detta land får man bege sig till bergsområdena. Portugal är ett fantastiskt land för dig som längtar efter värme på semestern och som samtidigt vill njuta av trevliga städer och underbar natur.

www.sydafrikaresor.se
Upplev denna Seychellerna resa. Njut av vågornas brus på världens vackraste stränder....
www.sydafrikaresor.se
Kombinera spänningen med boende på en safaricamp och njut av den afrikanska solen vid...
©2024 Bröllopsresor