Maldiverna

Maldiverna är ett örike i Indiska Oceanen som består av över 1000 öar. Ungefär 200 av dessa öar är bebodda av Maldivernas cirka 300 000 invånare. På huvudön Malé lever ungefär 100 000 av dessa. Här ligger också huvudstaden med samma namn. Här har människor levt i ungefär 2500 år, och riket har varit under både portugisiskt, holländskt och brittiskt styre under perioder. I slutet av 1800-talet blev Maldiverna ett brittiskt protektorat. De 3 främsta inkomstkällorna för Maldiverna är fiske, jordbruk och turism.

Maldivernas öar består av atoller som skapats av korallrev, och länge fanns en oro för att havsnivån skulle stiga och lägga Maldiverna under vatten och på så sätt helt enkelt radera ut landet. På senare år har dock denna oro stillats, då man funnit att havsnivån sjunkit något.

Maldiverna har en temperatur som är jämn året runt och temperaturen sjunker sällan under 30 grader. Årstiderna delas huvudsakligen in i nordostmonsunen som är solig och torr och infaller mellan november och april och sydvästmonsunen som är den regniga perioden mellan maj och oktober.

Maldiverna är ett sunnimuslimskt land, och några andra religioner är inte tillåtna. Alkohol är förbjudet i princip överallt i landet förutom på turisthotell och liknande. I huvudstaden finns det dock gott om barer. Det är också enligt lag strängt förbjudet att bada eller sola topless och du bör inte heller bära badkläder någon annanstans än på stranden eller vid poolen. Över en halv miljon människor besöker Maldiverna varje år, och det finns en väl utbyggd turistnäring med hotell på över 90 av Maldivernas öar. De flesta av landets hotell ligger på öar där ingen ur lokalbefolkningen bor och fram till alldeles nyligen var man som turist och besökare tvungen att skaffa specialtillstånd för att få resa till någon av de öar där maldivierna själva bor.

Maldiverna sägs ha några av de allra bästa vattnen för dykning i hela världen, och här kan du upptäcka en helt ny värld av exotiska fiskar och koraller under havets yta. Du kan snorkla och dyka eller bara njuta av de kilometerlånga stränderna. Eftersom många av hotellanläggningarna och resorten ligger ensamma på öarna, kan man välja just den ö och det hotell som passar en bäst. Vill du ha avskildhet och lugn och ro väljer du någon av de mindre öarna och hotellen. Vill du ha mer service och mer aktiviteter väljer du ett större resort. Här finns chansen att anpassa semestern precis på det sätt du själv vill. Bara fantasin sätter gränserna. Det finns gott om aktiviteter, framför allt på och under havet. Men charmen med Maldiverna är ändå den totala stillheten. Här kan du verkligen ta det lugnt, njuta av vädret, solen och havet och långa lata dagar. Restaurangerna på framför allt hotellen håller hög klass, men kan vara dyra att äta på om man inte i förväg bokat så kallad all inclusive, det vill säga betalat för alla måltider i förväg, något som är mycket vanligt att göra på Maldivernas alla resorts och hotellkomplex.

www.sydafrikaresor.se
Res till paradiset Royal Island Resort & Spa och njut av vita stränder, turkosblått...
www.sydafrikaresor.se
Kombinationen av pulserande Kapstaden, utsökta viner i Stellenbosch och spännande djur...
©2024 Bröllopsresor