Tjeckien

När man tänker på landet Tjeckien så kanske natur inte är det första som dyker upp i huvudet. Men faktum är att just naturen i Tjeckien är minst sagt häpnadsväckande vacker. Såväl skogar som vatten och klippor här skapar en miljö vars vyer är svårslagna. Detta är en stor anledning till att många reser hit. Många väljer även att åka hit för att uppleva storstaden Prag med allt vad den har att erbjuda. Här finner man vacker arkitektur och gränsande Moldaufloden ger staden en speciell och innerlig känsla, perfekt att ta en promenad vid eller stanna till vid för en fika. Vill man besöka en storstad som har såväl puls som lugn är det hit man ska åka.

Tjeckien ligger beläget i Centraleuropa och gränsar till flera andra länder, bland annat Tyskland och Österrike. Med sina 78 866 kvadratkilometer är Tjeckien världens 114:e största land. Här bor ca 10,3 miljoner människor, vilket gör landet relativt folktätt. Merparten av invånarna hittar vi i landets huvudstad Prag där det bor ungefär 1,26 miljoner invånare. Detta är även landets mest besökta stad av turister. Hit åker man enklast från Sverige med flyg och flygen går dagligen till Tjeckien. Det tar inte lång tid att flyga hit från Sverige och då flygen går så pass frekvent som de gör kan man därför hitta resor till låga priser, något som gör det möjligt för fler att resa till detta underbara land. Man kan också tågluffa eller bila till Tjeckien och får då en chans att njuta mer av landets natur och även fler länder i Europa. Visum är inget du behöver tänka på som svensk medborgare när du reser hit, utan det enda du behöver ha med dig är ett giltigt pass.

Tjeckien skapades 1993 när det forna Tjeckoslovakien löstes upp och blev till olika länder. Även om detta är en del i landets moderna historia så är Tjeckien rikt på historia från många år tillbaka. Här finner vi bland annat det gamla kungariket Böhmen och det före detta hertigdömet Schlesien vars spännande historia har intresserat många under lång tid. Genom välbevarade byggnader och kyrkor går mycket av denna historia fortfarande att uppleva och på något av landets alla museer kan man lära sig mer om de olika rikena och vad de inneburit för landet och världen. Det blir en spännande resa genom tiden.

Klimatet i Tjeckien liknar till stora delar det vi har i Sverige med varma somrar och kyliga vintrar. Sommarmånaderna har en behaglig temperatur oavsett vart i landet man befinner sig. Den västra delen av landet bjuder på lite mer regn och ofta något lägre temperaturer än vad man får uppleva i exempelvis Prag där klimatet är något torrare. Därför är det populärt att åka till huvudstaden främst på sommaren, men också under vintertid för en mysig weekend. Men en sak kan man inte komma ifrån: Oberoende av årstid är Tjeckiens natur med sina berg, dalar, sjöar och floder något av det vackraste som finns att skåda i världen.

www.sydafrikaresor.se
Kombinera två helt olika länder i detta reseförslag. Ni börjar i Sydafrika och...
www.sydafrikaresor.se
Res till paradiset Royal Island Resort & Spa och njut av vita stränder, turkosblått...
©2024 Bröllopsresor