Spanien

Varma och trevliga Spanien är ett land som många reser till när det är dags för semesterveckor eller weekends. Här finner man allt från storstadspuls till härliga kuststäder och mysiga byar. Det gör att landet har något att erbjuda för alla, gammal som ung. Många reser hit för att uppleva de större städerna, speciellt på weekendresor och andra reser till Spanien för att komma iväg till värmen och sola och bada på trevliga stränder och ändå ha närhet till moderna städer med allt som de har att erbjuda. Kuststäderna är mest besökta under de varmare månaderna på året, medan de större städerna får besök av många turister året runt.

Spanien hittar vi i den sydvästra delen av Europa. Landet har en yta på 504 782 kvadratkilometer, vilket gör det till världens 50:e största land. Spanien har en befolkningsmängd på strax över 46 miljoner människor och av dessa bor ungefär 3,2 miljoner i landets huvudstad Madrid. Det är inte svårt att förstå att Madrid är en folktät och livfull stad med alla dessa människor. Många flyger till Spanien från Sverige, vilket är det smidigaste och snabbaste sättet att ta sig hit. Det går flyg flera gånger om dagen till olika delar av Spanien, så det är lätt att hitta en resa som passar tidsmässigt. Tack vare det stora antalet flygningar hittar man även resor till bra priser. Har man tid på sig ska man passa på att tågluffa eller bila ner hit, då får man se mycket av både Spanien och flera andra länder i Europa. Visum är inget som behövs för dig som är svensk medborgare utan du reser med ditt pass som vanligt.

Själva området där Spanien ligger har mycket historia bakom sig, men landet i sig grundades inte förrän 1469 genom ett giftermål som förenade Kastilien och Aragonien. Runt om i landet hittar man gamla byggnader, slott, murar och kyrkor som upprättades för längesen. Är man intresserad av detta ska man välja någon guidad rundtur eller besöka museer som har gott om information och fynd. Eller varför inte ta en tur på en segway i exempelvis Malaga och se och lyssna på historien om denna härliga stad? Det finns många saker och platser att uppleva här och många sätt att uppleva dem på.

Spanien är ett varmt och härligt land och klimatet här skiljer sig något från det vi har i Sverige. Vädret ser ut på olika sätt beroende på vart man befinner sig i landet. Kanarieöarna, som tillhör Spanien men ligger vid Afrikas kust, har ett närmast tropiskt klimat med höga temperaturer året om. Städerna i Spanien som ligger vid Atlantkusten har ett milt väder året om och relativt kyliga somrar. Kuststäderna vid Medelhavet å andra sidan har ett klimat som är mer subtropiskt med lite mildare och varmare vintrar. Vid inlandet av Spanien liknas klimatet mest det vi har i Sverige med varma och härliga somrar och kalla vintrar med snö. I Spanien kan man alltså få uppleva alla sorters klimat och välja en årstid och region som passar ens önskemål.

www.sydafrikaresor.se
Kombinationen av pulserande Kapstaden, utsökta viner i Stellenbosch och spännande djur...
www.sydafrikaresor.se
Tag chansen och besök paradisön Mauritius. Njut av vackra stränder och stilla dagar i...
©2024 Bröllopsresor