Dubai

Dubai är ett av Förenade Arabemiratens sju emirat. Emiratet Dubais huvudstad har samma namn, och här bor också de flesta av emiratets invånare. I emiratet Dubai bor ungefär 1,6 miljoner människor, varav ungefär 1,4 miljoner i själva staden Dubai. Staden är en av världens snabbast växande städer och här byggs skyskrapor i en rasande fart. Här finns för tillfället världens högsta skyskrapa, Burj Khalifa. Det var denna skyskrapa som Tom Cruise klättrade på i filmen ”Mission Impossible: Ghost Protocol”.

Man har också en ganska öppen hållning gentemot utlänningar och deras seder i förhållande till resten av emiratet och Förenade Arabemiraten. Här finns höjden av lyx, och fler exklusiva hotell byggs hela tiden. Man har också stora, fantastiska golfbanor och gigantiska shoppingcenters. I Dubai har man insett att oljan inte räcker hur länge som helst, och har valt att expandera ekonomin till sektorer som turism och handel för att föra Dubai in i nästa tidsålder. Idag utgör oljan bara några få procent av Dubais ekonomi. Shopping är en av de saker som drar turister i massor till Dubai. Här finns över 30 stora köpcenters, det ena mer extravagant än det andra. Här ligger också världens absolut största shoppingcenter, Dubai Mall. Här finns över 1200 butiker, varav en är världens största godisbutik. Som allt i Dubai är Dubai Mall mycket av allt; här finns världens största akvarium, en skridskorink, en biograf med över 20 salonger och en konstgjord sjö.

Det allra lättaste och bästa sättet att ta sig runt i Dubai är med taxi. Taxibilar finns överallt och det är väldigt billigt. Det finns också en toppmodern tunnelbana där det går att boka förstaklassbiljetter för att få ut största tänkbara lyx ur din resa. Vill du resa mellan Dubai rivers stränder, finns vattentaxi du kan hoppa på vid stranden. Man har också byggt en skidanläggning inomhus, Ski Dubai, som har hela 5 olika backar för utförsåkning.

Det finns också ett äldre, mer genuint Dubai kvar om man söker sig till de gamla delarna av staden. Här kan du promenera på marknaden, souken, och uppleva dofterna av kryddor och beundra varorna av exempelvis guld och tyg. Guld är mycket billigt att köpa i Dubai eftersom det är skattefritt.

Dubai satsar stenhårt på att turister ska komma hit hela året, men sommartid kan det bli mycket varmt, uppåt 40-50 grader. På vintern är temperaturerna behagligare, runt 20-25 grader. Vädret är dock alltid lika solsäkert. Dubai är en perfekt destination för den som vill sola och bada, shoppa och bo på några av världens mest exklusiva hotell. Här är lyxen många gånger extrem, och det ena hotellet försöker ständigt toppa det andra. Eftersom det byggs så mycket i Dubai är staden i ständig förändring, så det finns alltid något nytt att titta på och utforska för den som återvänder hit. Här finns exklusiva hotell, toppmoderna hus och konstgjorda öar, men det finns också ett historiskt Dubai, med den traditionella souken, marknaden, gamla moskéer och museer där du kan lära dig mer om platsens historia.

www.sydafrikaresor.se
Vår mest populära resa till Seychellerna! Denna prisvärda resa ger er möjlighet att...
www.sydafrikaresor.se
Tag chansen och besök paradisön Mauritius. Njut av vackra stränder och stilla dagar i...
©2024 Bröllopsresor