Papua Nya Guinea

Papua Nya Guinea består av den östra delen av ön Nya Guinea. Den västra delen tillhör Indonesien. Till Papua Nya Guinea hör också några mindre öar och ögrupper, exempelvis Trobriandöarna och Bougainville, som är en autonom region i landet. Man vet ganska lite om Papua Nya Guineas förhistoria, men människor har funnits här i tiotusentals år. På 1800-talet koloniserades delar av Nya Guinea av Tyskland, och ockuperades senare av Australien. 1975 blev Papua Nya Guinea självständigt. Än idag är dock Papua Nya Guinea en del av det brittiska samväldet, med drottning Elizabeth som officiell statschef. På ön Bougainville har konflikter rasat om självständighet fram till 1997, då ön blev en autonom region. Idag är läget lugnare, och det pågår diskussioner om total självständighet för ön.

Reser du till Papua Nya Guinea, reser du till en helt annan värld. En värld av orörd natur och riktig outforskad vildmark. Papua Nya Guinea är inget land dit turister vallfärdar, och just därför är det så spännande. Här finns inga stora resorts och hotellanläggningar, men här finns istället vild natur och en fascinerande kultur. Huvudstaden i Papua Nya Guinea heter Port Moresby, och här bor ungefär 250 000 invånare. Det är också här de flesta internationella flyg landar. De flesta besökare stannar dock inte här, utan reser vidare in i Papua Nya Guineas djungler och regnskogar med sitt rika och unika djurliv. Många av landets djurarter är nära besläktade med dem i Australien, men finns på en mycket mindre yta. Djurlivet är så rikt och terrängen så vild att det fortfarande upptäcks nya djurarter här. Här kan du fotvandra genom regnskogen och upptäcka en plats som är så orörd som en plats kan bli på 2000-talet. Papua Nya Guinea är en smältdegel av kulturer, och att uppleva någon av landets stamkulturer kan vara en upplevelse du sent kommer att glömma. På Papua Nya Guinea finns hundratals folkgrupper, och här talas över 800 språk. Papua Nya Guinea är bergigt och fullt av vulkaner och tät regnskog. Det har gjort att djurlivet är väldigt varierande. En del av bergen är så höga att det faktiskt kan snöa här tidvis. På Papua Nya Guinea finns rika fyndigheter av till exempel guld, naturgas, koppar och silver, och utvinning av dessa utgör en stor del av landets ekonomi.

På grund av landets bergiga natur och oändliga terräng, är inte infrastrukturen i Papua Nya Guinea så väl utbyggd. Det betyder att det kan vara en utmaning för många turister. De resenärer som kommer hit ser detta som en del av charmen med att resa till Papua Nya Guinea: att möta de ursprungliga kulturerna och den vilda och storslagna naturen. Papua Nya Guinea kanske inte är resmålet för dig som vill bo på lyxiga hotellanläggningar och röra dig i turistanpassade städer, men det är definitivt en plats för dig som vill uppleva en vild och vacker natur, ett helt unikt och rikt djurliv och kulturerna hos något av de tusentals folkslag som lever i Papua Nya Guinea.

www.sydafrikaresor.se
En populär resa till Maldiverna! Maldiverna är för många en paradisdestination. Strosa...
www.sydafrikaresor.se
Upplev denna Seychellerna resa. Njut av vågornas brus på världens vackraste stränder....
©2024 Bröllopsresor