Gift er bland kameler och pyramider
Gift er bland kameler och pyramider

Bröllop i Egypten

På svenska ambassaden i Kairo kan endast två svenska medborgare gifta sig. Det är inte möjligt för samkönade par att vigas på ambassaden i Kairo. Kopior av pass samt en högst fyra månader gammal hindersprövning ska uppvisas på ambassaden en vecka före vigsel. Man kan välja mellan kort och lång ceremoni och personal på ambassaden kan agera vittnen. Kontakta ambassaden i god tid innan. Ambassaden tar en avgift för vigseln som betalas i lokal valuta. Namnanmälan ska göras på Skatteverket före vigsel och efter vigseln måste ni själva anmäla denna till Skatteverket.

För att en svensk man ska kunna gifta sig med en egyptisk kvinna och för att en svensk kvinna ska kunna gifta sig med egyptisk man i Egypten krävs särskilda dokument vilka ska översättas och legaliseras. Med legalisering menas att det intygas av UD att en namnteckning på svensk handling är giltig och för varje dokument tas en avgift. På Kammarkollegiets hemsida finns en lista över auktoriserade översättare. För att registrera äktenskapet i Sverige krävs att de egyptiska handlingarna översätts till engelska och legaliseras i Egypten för att sedan godkännas i Sverige.

Kairo är huvudstad i Egypten och är Mellanösterns största stad med drygt 7 miljoner invånare. I Kairos storstadsområde ligger Giza där pyramiderna finns. Kairo ligger vid Nilens strand och staden har många sevärdheter som exempelvis Egyptiska museet där de kungliga mumierna från Konungarnas dal kan beskådas.

Det går att kombinera bröllop i Egypten med smekmånad i Egypten genom vigsel i Kairo med följande bröllopsresa till andra destinationer i Egypten. Om ni väljer att vigas innan avresa för att sedan åka på bröllopsresa till Egypten går det bra att välja resmål direkt. Egypten har en världsberömd kulturhistoria och samtidigt otroligt vackra stränder. Bröllop i Egypten blir garanterat ett minne för livet att drömma sig tillbaka till.

www.sydafrikaresor.se
Tag chansen och besök paradisön Mauritius. Njut av vackra stränder och stilla dagar i...
www.sydafrikaresor.se
Insup atmosfären av lyx och flärd på Rovos Rail genom Sydafrikas vackra landskap. Njut...
©2024 Bröllopsresor