Paradiset Madagaskar
Paradiset Madagaskar

Madagaskar

Madagaskar är ett till stora delar orört paradis med stor variation av växter och djur. Med sina orörda stränder, regnskogar och djupa raviner kan du få en naturupplevelse utöver det vanliga. Här finns många djur som inte finns någon annanstans i hela världen, till exempel lemurer och fingerdjur.

Madagaskar är världens fjärde största ö och ligger i Indiska Oceanen, 40 mil öster om det afrikanska fastlandet. Hit åker du för att uppleva den helt unika naturen, ön är en dröm för naturälskare. Det finns många lokala resebyråer som ordnar vandringsturer i olika delar av Madagaskar. Du kan ta en båtfärd på floden Tsiribihina och i kanalsystemet Pangalenes.

Landet är enormt stort och det kan vara svårt att resa runt eftersom infrastrukturen är dålig. Men många väljer att flyga mellan olika städer, landet har nämligen närapå 400 flygplatser.

Eftersom Madagaskar är en ö finns det gott om badmöjligheter. Vattnet är behagligt varmt och om du gillar att snorkla kommer du inte att bli besviken. På Madagaskars västkust finns ett av världens största korallrev, här kan du se färgglada fiskar som clownfiskar och även sjöhästar och valhajar. Även om landet har många möjligheter till bad, är det inte rekommenderat att bada på östsidan. Här finns det nämligen hajar.

Det finns mycket som du inte får missa när du är på besök i någon av alla nationalparker. Här får du möjligheten att se de märkliga Baobabträden och mängder av lemurer – Madagaskar kallas ibland för lemurernas rike. Lemurerna är en familj primater som bara finns här.

I Madagaskar är maträtterna oftast väldigt stora och ris är basen tillsammans med kött, grönsaker och kryddor. Testa gärna någon av de lokala specialiteterna, till exempel ravitoto, som är en gryta av kött och blad. Kitoza är strimlat, torkat, rökt eller stekt kött. Ofta är maträtterna ganska starka. Eftersom vanilj odlas på ön, smaksätts många efterrätter med den kryddan. Att gå ut och äta är billigt i Madagaskar, du kan köpa en trerätters middag för två för cirka 160 kronor. Om du vill äta billigare så ligger priserna på vanliga lunchställen på under tjugolappen.

Oavsett var du vill bo i Madagaskar finns det en mängd hotell och vandrarhem att välja bland. Vad sägs till exempel om ett bekvämt och strandnära boende vid västkusten? Här finns det många alternativ, både lyxiga hotell och enklare bed & breakfast-boenden. Du kan även hyra rum hos en familj och se hur madagaskerna lever. Detta är oftast billigt och du kan hyra ett rum för någon hundring per natt.

Madagaskar har ett tropiskt klimat längs kusterna, torrt i den södra delen medan det är tempererat i inlandet. Bästa tiden att besöka landet är under torrperioden som äger rum mellan april och oktober. Vid kusterna finns malaria, därför är det bra att ta profylax. Landet har också hög risk för Hepatit A. Kontakta en vaccinationscentral så att du får rätt information om vilka vaccin du behöver ta. Visum behövs för att komma in i Madagaskar, men detta är något du får vid inresa.

www.sydafrikaresor.se
Vår mest populära resa till Seychellerna! Denna prisvärda resa ger er möjlighet att...
www.sydafrikaresor.se
Mitt Namibia är resan där man får uppleva dom mest fantastiska och unika...
©2024 Bröllopsresor