Res till Sydafrika
Res till Sydafrika

Sydafrika

Storstad, safari, stränder och vin – så skulle man kunna sammanfatta Sydafrika. Landet är kontrastrikt och erbjuder något för alla smaker och budgetar. Om du är vinintresserad kommer du garanterat att bli nöjd då landet har många vingårdar som du kan besöka. I Johannesburg kan du förutom bra affärer även ta del av landets mörka historia på Apartheidmuseet. För att hinna med så många sevärdheter som möjligt kan en hop-on-hop-off-biljett vara en bra idé. Med denna biljett kan du hoppa av och på bussar som tar dig till stadens sevärdheter, bland annat Gold Reef City Theme Park och Ghandi Square.

Sydafrika är större än både Frankrike och Spanien tillsammans och här finns en mängd aktiviteter att välja bland, allt från vinprovning och historiska sevärdheter till safari och strutsridning. För vinälskaren kan det vara roligt att göra ett besök på en av de större vingårdarna. Där får du se hur hela vintillverkningsprocessen går till och dessutom smaka på olika viner.

Sydafrika har en lång kust som sträcker sig söderut runt Godahoppsudden. Trots att Sydafrika har mycket kust är det ändå få ställen där det är tillräckligt varmt för att bada. I väst finns Atlanten och temperaturerna är ofta så låga som 10-15 grader, men det finns även andra alternativ. Langebaan Lagoon ligger nära Kapstaden och är en vacker lagun där vattnet har fångats in och fått en behaglig temperatur. Längs den andra kusten som sträcker sig mot Indiska oceanen är temperaturen också högre än i Atlanten.

Något du inte bör missa när du besöker Sydafrika är en safaritur. I landet finns nämligen alla de stora däggdjuren så som lejon, elefanter, giraffer och zebror. Du kan välja bland olika sorters safari. Du kan exempelvis hyra bil och själv köra igenom någon av alla nationalparker som finns. Vill du hellre ta en guidad safaritur finns det många alternativ. Vad du än väljer är chansen stor att du får se många av Afrikas stora djur.

En lite mer annorlunda upplevelse med djur är strutsridning. Detta kan du få pröva på i staden Oudtshoorn som ligger i Sydafrikas västra del. Här kan du besöka mängder av strutsfarmar och få chansen att se strutsar kläckas, klappa strutsar och – om du väger mindre än 75 kilo – även rida på en struts.

På grund av holländarnas kolonisering i Sydafrika är matkulturen ganska mixad, men i många maträtter är kött i olika former huvudingrediensen. Köttet äts på olika sätt men en vanlig rätt är biltong – torkat kött från både krokodil, struts och kudu (en slags antilop). Ofta serveras kötträtterna med sallad, ris och majs. Det är lätt att få smaka traditionell mat – de flesta restauranger serverar den. I Sydafrika finns även ett stort internationellt matutbud som japansk och fransk mat. Om du vill äta på en finare restaurang kostar det ungefär 250 kronor för en trerätters middag.

Beroende på var du vill bo någonstans finns det många olika alternativ. Du kan till exempel hyra en lägenhet, unna dig rum på ett lyxhotell eller bo på ett enkelt vandrarhem. Det finns alternativ för alla smaker och plånböcker.

www.sydafrikaresor.se
Kombinera spänningen med boende på en safaricamp och njut av den afrikanska solen vid...
www.sydafrikaresor.se
På denna resa upplever ni det bästa av två världar – spännande safari i Sydafrikas...
©2024 Bröllopsresor