Malaysia

Malaysia ligger i Sydostasien och består av Malacka-halvön och norra delarna av ön Borneo. Här bor ungefär 27 miljoner människor, varav ungefär 1,6 miljoner i huvudstaden Kuala Lumpur. Malaysia blev självständigt från Storbritannien 1957, men tillhör fortfarande det brittiska samväldet. Landets två delar skiljs åt av Sydkinesiska havet och har en snarlik geografi. Stora delar av inlandet är otillgänglig terräng av berg och djungel och de flesta i landet lever längs kusterna. Största delen av befolkningen lever på Malacka-halvön. Huvudstaden Kuala Lumpur är en levande och pulserande storstad med goda shoppingmöjligheter och ett myllrande folkliv. Här finns många stora köpcenters, det ena mer extravagant än det andra. En av dem har till och med en berg- och dalbana inomhus. Här finns också ett levande nöjesliv och god mat, allt från den billiga men delikata maten i något av stånden på gatorna till exklusiva restauranger i världsklass.

Malaysia är även ett paradis för dig som suktar efter sol, bad och snorkling. Här finns fantastiska stränder och en enastående natur, och landet är betydligt mindre exploaterat av turismen än exempelvis Thailand. Hit kan du resa året om, temperaturerna ligger stadigt runt 30 grader. Undvik dock monsunsäsongen. Malaysia är också mycket billigt. Här äter du billigt och shoppar billigt. Det är dessutom enkelt för turister att resa hit, då det går både charterresor och reguljärflyg till landet. Som svensk medborgare behöver du inte visum för att resa in i Malaysia. Kommunikationerna i Malaysia är både billiga och väl utbyggda och här finns inrikesflyg, buss och taxi som gör det enkelt för dig att upptäcka Malaysia på egen hand. Det finns även tåg och möjligheter att hyra egen bil för dig som vill ta dig runt på egen hand.

Många turister väljer att åka till Langkawi och öarna runt omkring, och området kan verkligen erbjuda något för alla. I Langkawi finns ett stort utbud av aktiviteter, möjligheter till sol och bad, många hotell och goda möjligheter till shopping. Här kan du dyka, snorkla, ta en båttur eller utforska djungeln till fots. Eller varför inte njuta av en dags avslappnade SPA-behandling och välgörande massage? SPA-behandlingar och skönhetsbehandlingar är billigt i Malaysia. Hotellen är också billiga, ibland kostar det bara 200 kronor för en natt. Stränderna är världsberömda för sin vidsträckta skönhet och många menar att de allra vackraste stränderna i världen finns just här. Härifrån kan du även ta båten till någon eller några av de mindre öarna i närheten för chansen att uppleva en helt avskild strand och vacker, orörd natur. Här kan du utforska naturen och det rika djurlivet på nära håll. Även maten är något alldeles extra. Här kan du äta mat från världens alla hörn och indisk, kinesisk och thailändsk mat finns sida vid sida i de många stånden på gatorna. Här är det både billigt och gott att äta sig mätt. Även i den avslappnade turistorten Langkawi finns ett levande nattliv, även om det är något lugnare än i storstaden Kuala Lumpur. Här finns ett brett utbud barer och nattklubbar för dig som vill festa på semestern.

www.sydafrikaresor.se
Upplev det vilda afrikanska djurlivet och den natursköna kuststräckan i söder för att...
www.sydafrikaresor.se
Kombinera spänningen med boende på en safaricamp och njut av den afrikanska solen vid...
©2024 Bröllopsresor