Thailand

Thailand kallades tidigare Siam och ligger på Indokinahalvön i Sydostasien. Här lever ungefär 70 miljoner människor, varav ungefär 7 miljoner i huvudstaden Bangkok. Många turister reser varje år till Thailand, och det finns en mängd turistorter i landet. Turismen står för ungefär 5 procent av landets ekonomi. Bland svenskar är Thailand ett populärt resmål och varje år reser ungefär 300000 hit bara från Sverige. Thailand har en lång kust med många badorter med hotell och turistanläggningar. Här kan du utforska djungeln på elefantryggen, sola och bada i fantastisk natur eller njuta av Thailands levande nattliv. Oavsett om du är ute efter en lugn semester eller en mer aktiv sådan, finns något för dig i Thailand. Många är också de som älskar den thailändska maten. Här finns mängder av färska råvaror och kan ge dig en matupplevelse utöver det du är van vid. Infrastrukturen är väl utbyggd i Thailand, och det är lätt att ta sig runt om du vill utforska landsbygden.

En resa till Bangkok kan verkligen ge dig minnen för livet. Staden är en levande stad med nattliv, marknader och många kulturer som smälts samman och lever sida vid sida. Här finns mängder av god mat, alltifrån gatukök med billiga och goda måltider, till exklusiva och förstklassiga restauranger. Ta sig runt i Bangkok gör man bäst med tunnelbana eller Skytrain, då trafiken bitvis kan vara mycket intensiv. Det finns också många taxibilar och så kallade tuk tuks, en sorts trehjulig motorcykel. Bangkok har ett mycket levande nöjesliv, och hör kan man verkligen festa hela natten. Här finns mängder av nattklubbar, barer och andra nöjesinrättningar. Det finns också mycket att titta på i Bangkok. Ett besök till det stora palatset Grand Palace rekommenderas, eller varför inte en tur till Wat Po, Bangkoks äldsta tempel? Det finns många vackra hus och tempel att beundra. För en upplevelse utöver det vanliga kan du besöka den flytande marknaden ungefär 10 mil från staden. Bangkok är även fullt av shoppingmöjligheter, och här finns marknader, köpcentrum och butiker i överflöd.

Längs kusten i Thailand finns en mängd turistorter av varierande storlek där du kan njuta av ett långsammare tempo än i storstaden Bangkok. Vill du ha väl utbyggda turistorter väljer du platser som Phuket eller Krabi, men det finns också mindre orter och små öar att resa till, där du kan ta det lugnt i ännu mer avskildhet. Varför inte en tur till Ko Tao, en ö som är berömd för sin dykning och för sina mysiga restauranger och barer? Här finns även ett SPA för dig som vill ta hand om dig själv lite extra. Närmare Bangkok kan du ta dig till Ko Samet, där det sägs att några av Thailands bästa stränder finns. Hit reser många av Bangkoks invånare på helger och semestrar, för att komma bort från Stadsbruset i vackra och lugna omgivningar. Vill du ha fest och nöjesliv kan du ta dig till den lilla ön Ko Pha-Ngan, som blivit populärt bland nöjestörstande turister och backpackers. I Thailand kan du njuta av en semester precis så som du vill ha den.

www.sydafrikaresor.se
På denna resa upplever ni det bästa av två världar – spännande safari i Sydafrikas...
www.sydafrikaresor.se
Upplev det vilda afrikanska djurlivet och den natursköna kuststräckan i söder för att...
©2024 Bröllopsresor