Safari i Tanzania
Safari i Tanzania

Tanzania

I Tanzania är natur och klimat skiftande då vissa platser som Ngorongoro-kratern och Serengeti ligger högt över havet. Heta sandstränder väntar på Zanzibar för solsemester. Beroende på vad ni förväntar er av er smekmånad i Tanzania finns flera olika alternativ. Vill ni lata er på stranden eller är ni äventyrliga och vill besöka nationalparker för att se lejon, giraffer och elefanter? Eller både och? Ta för er av alternativen för bröllopsresa till Tanzania. Tänk er att drömma er bort in er gemensamma framtid på safari. Tanzania har ett varmt klimat och det går bra att besöka landet året runt men mellan mars och maj är det regnperiod. Vill man se mycket djur på safari i Serengeti rekommenderas december till mars då gnuerna byter betesmark och rovdjuren följer efter.

Svenska medborgare behöver visum för att resa till Tanzania och det kan sökas antingen före avresa på Tanzanias ambassad i Stockholm eller väl framme på flygplatsen i Tanzania.

Många turister kombinerar safari med strandliv när de semestrar i Tanzania. Ön Zanzibar som ligger några timmars båttur eller en flygtur från Dar es Salaam är potentiella höjdpunkter avseende strandliv och pittoreskt ö-liv. Stone Town i Zanzibar finns på UNESCO:s lista över världsarv och här kan man gå vilse bland gränderna i den forna viktiga handelsstaden. Här är kryddhandeln fortfarande en viktig kommers.

Det finns flera nationalparker för safariturer. Nationalparken Ngorongoro är en krater som sägs var ett av världens underverk där 25 000 däggdjur lever. Serengeti är den näst största och Lake Manyara är en lite mindre. I Tarangire finns mycket elefanter. Safari är swahili och betyder ”resa” och inte är det vilken resa som helst. Tänk att få ögonkontakt med ett lejon och se elefanter på riktigt nära håll. Arusha är staden i norra Tanzania vilken många safariturer utgår ifrån. Dar es Salaam är den största staden och ekonomiskt centrum i Tanzania och här bor tre miljoner människor. Dodoma är Tanzanias huvudstad men mycket av Tanzanias administration finns i Dar es Salaam och här ligger också Sveriges ambassad i Tanzania.

Tanzania är ett mycket fattigt land och det är stor skillnad på levnadsstandard i stad och på landsbygd. Tanzania är ett mycket populärt turistmål men man bör vara beredd på att allt inte är som hemma. Man bör till exempel vara mycket aktsam i trafiken. Homosexualitet är brottsligt i Tanzania. Språket som talas är swahili samt flera stamspråk och engelska kan också gå bra. Man ska inte dricka kranvattnet utan köpa flaskvatten. Blanda gärna i vätskeersättningstabletter då det är mycket vanligt att drabbas av vätskebrist. Elkontakterna har tre pluggar likt de brittiska och indiska så adapter behövs. Tanzanias tidszon är två timmar före Sveriges på vintern.

Ni kommer inte att ha lämnat Tanzania utan att ha blivit totalt överväldigade av djurlivet vilket sätter Tanzania på kartan. Maten är inte lika känd men här innehåller många rätter kokos och banan och curry och majsgröten ”Ugali” är vanlig. Chapati-bröd är också ett vanligt tillbehör. Fiskrätter eller köttgrytor och kyckling är även vanliga på tallriken.

www.sydafrikaresor.se
En populär resa till Maldiverna! Maldiverna är för många en paradisdestination. Strosa...
www.sydafrikaresor.se
Detta prisvärda förslag är en kombination av Sydafrikas bästa delar. Spännande safari...
©2024 Bröllopsresor