Oceanien

Om du vill fira din smekmånad i Oceanien, finns det mycket att välja på. Från Australien och allt vad landet har att erbjuda till imponerande natur i Nya Zeeland, paradisöar i Polynesien och Mikronesien, till det ikoniska Hawaii. En riktigt klassisk destination för bröllopsresor är Franska Polynesien med platser som Tahiti och Bora Bora. Kronprinsessan Victoria och hennes prins Daniel firade sin smekmånad i just Franska Polynesien, och många par förknippar landet med den klassiska bilden av en smekmånad på en söderhavsö med turkos himmel och hav och kritvita stränder. När du reser till Franska Polynesien landar du på Tahiti och därifrån kan du ta dig vidare till någon av landets 118 öar. Här finns exklusiva hotell där ni kan finna avskildhet och romantik och fantastiska naturupplevelser. Varför inte simma med delfiner eller bara njuta av lugnet?

Även Hawaii tillhör Oceanien, även om det även är en av USA:s delstater. Hit har nygifta och förälskade par rest i decennier för att fira sin bröllopsresa. Hawaii har en medeltemperatur mellan 20 och 35 grader året om, vilket gjort ögruppen populär bland de som vill fira sina bröllopsresor i Oceanien. På Hawaii kan ni njuta av naturen, upptäcka vulkaner, snorkla, dyka, vindsurfa eller bara ta det lugnt och njuta av varandra under smekmånaden.

Funderar man på Oceanien är en romantisk bröllopsresa till Cooköarna en fantastisk upplevelse. Cooköarna är ett tropiskt paradis men kritvita stränder och turkost vatten, perfekt för en flykt från verkligheten för ett nygift par!

Även Fiji är en del av Oceanien. Landet består av 330 öar och kan sägas vara själva sinnebilden av en romantisk paradisö, med sina orörda stränder och vackra korallrev. Här finns lyxiga resorts och hotellanläggningar där ni kan fira er bröllopsresa med bra service och ett varierat utbud.

Australien har mycket att erbjuda dem som vill fira sin smekmånad i Oceanien. Landet har en varierad natur och har nästan något för alla. Australien är stort och har mängder med upplevelser för brudparet som väljer att resa hit. Här finns stora städer med ett levande nattliv, storslagen natur och milslånga stränder och ett helt unikt djurliv att fascineras av. Här finns Stora Barriärrevet, ett flertal imponerande nationalparker men också moderna storstäder. Vill ni uppleva regnskog på bröllopsresan kan ni ta en tur till Tasmanien.

Vill ni uppleva en annan typ av natur på smekmånaden kan ni istället välja att spendera den på Nya Zeeland. Nya Zeeland är en blandning av en natur som är ganska lik den svenska, men som även kan erbjuda mer tropiska scenerier som palmer och sandstränder. Det finns också aktiva vulkaner här, så det är som gjort för en bröllopsresa i äventyrets tecken!

www.sydafrikaresor.se
Följ med på världens lyxigaste tågresa – kombinerat med Kapstaden, Sydafrikas viner,...
www.sydafrikaresor.se
En populär resa till Maldiverna! Maldiverna är för många en paradisdestination. Strosa...
©2024 Bröllopsresor