Paradiset Seychellerna
Paradiset Seychellerna

Seychellerna

Mitt ute i Indiska oceanen finns 115 små öar med orörda, kritvita stränder, vindsvepta granitklippor och frodig regnskog omgivet av ett turkosskimrande, kristallklart vatten – Seychellerna. Trots det vackra landskapet finns ändå det mest fantastiska under ytan, där färgglada fiskar lever bland korallreven.

Seychellerna är en relativt oexploaterad pärla mitt i den Indiska oceanen. De större öarna här är Mahe, Praslin och La Digue och de är alla utmärkta resmål. Eftersom öarna ligger så nära varandra kan du med enkelt ö-luffa mellan dem. Mahe är Seychellernas huvudö och det är även här huvudstaden Victoria ligger. Mahe har en perfekt blandning av storstadsliv, shopping, mysiga marknader och strandliv.

Många anser att La Digue har världens vackraste stränder. Här är sanden finkornig och vit, havet är kristallklart och eftersom öarna omges av korallrev fångas vattnet in i små laguner vilket gör att det blir nästan badkarsvarmt. Till denna ö kommer den som vill njuta av stillheten, solen och havet och den som har tur kan till och med få se de mäktiga jättesköldpaddorna. På en av grannöarna, Curiose, finns också ett reservat för de utrotningshotade djuren.

Öarna i Seychellerna är ganska olika varandra, när det gäller natur, klimat och aktiviteter. En del öar är så små att det bara ryms koraller och någon enstaka palm medan andra är större och till och med har regnskogar som du kan utforska. Många av öarna har stora klippor i granit, en kvarlämning från när Indien separerades från Afrika.

Något du inte bör missa under din semester på Seychellerna är ett besök i någon av alla nationalparker. I vissa kan du se spännande fågelarter och i andra sköldpaddor, apor och fladdermöss.

Även om Seychellerna har en fantastisk natur och en unik fauna så är det ändå under ytan det mest spännande sker. Runt alla små öar finns det korallrev och i dessa lever det mängder av spännande fiskar och andra djur. Utan att behöva leta kommer du att se både muränor, barracudor, färgglada clownfiskar, revhajar och färgsprakande anemoner.

På Seychellerna finns inte så många bilar, de flesta tar sig fram med cykel eller åker oxkärra. Om du gillar att promenera finns det även många bra vandringsleder. Ta med dig en påse på promenaden så kan du plocka färsk mango och bananer längs vägen. Det lättaste sättet att ta sig mellan de olika öarna är med färja, men det går även många små inrikesflyg.

Många förknippar Seychellerna med lyxhotell och även om det finns många exklusiva boenden finns det också andra alternativ. Om du vill bo billigare är tipset att bo på huvudön Mahe. Även vykortsvackra La Digue har billigare boenden. Du kan få ett rum från ungefär 450 kronor per natt.

Seychellernas befolkning består till största delen av indier, något som märks i matkulturen. Men det finns mycket mer att välja på än indiskinspirerad mat. På de olika små öarna kan du äta allt från grillat kött och fisk till italiensk, kreolsk och fransk mat. Priserna är ungefär desamma som i Sverige.

www.sydafrikaresor.se
Upplev det vilda afrikanska djurlivet och den natursköna kuststräckan i söder för att...
www.sydafrikaresor.se
Insup atmosfären av lyx och flärd på Rovos Rail genom Sydafrikas vackra landskap. Njut...
©2024 Bröllopsresor