Afrika

Denna guide ger dig nyttig och inspirerande information om bröllop i Afrika och bröllopsresor till Afrika. Du kan läsa om i vilka länder man kan vigas på Sveriges ambassader, vilka visumregler som gäller samt om klimat, seder och bruk i en rad afrikanska länder. Här kan du få kött på benen om vad du kan förvänta dig av en bröllopsresa till Afrika. Läs om bröllopsresor till och bröllop i Marocko, Tunisien och Egypten i Nordafrika, Kenya, Tanzania, Zimbabwe och Moçambique i Östafrika, Nigeria i Västafrika samt Zambia i södra Östafrika och Botswana, Namibia och Sydafrika i södra Afrika. Därtill de paradisiska öarna Madagaskar, Mauritius och Seychellerna utanför östra Afrikas kust.

Den stora kontinenten har blivit mycket populär bland turister och lockar med spännande mycket varierande kulturer och exotiska vackra landskap från Tunisien i norr till Godahoppsudden i söder. Ditt bröllop ska vara en händelse att se tillbaka på med glädje under resten av livet och planer på bröllop i Afrika eller bröllopsresa till Afrika är första steget till något extra minnesvärt. Afrika är världens varmaste kontinent vilket är skäl nog att locka den svenska turisten. Afrika är världens näst största kontinent efter Eurasien och världens näst största världsdel efter Asien.

Kontinenten har en befolkningsmängd på en miljard. Här bor en sjundedel av jordens befolkning! Funderar du på bröllop i Afrika är det bra att veta i vilka länder som vigsel kan förrättas mellan svenska medborgare eller en svensk och en icke-svensk medborgare då olika regler gäller i olika länder. De svenska ambassader i Afrika som förrättar vigsel mellan två svenska medborgare är Sveriges ambassad i: Abuja i Nigeria, Addis Abeba i Etiopien, Dar es Salaam i Tanzania, Harare i Zimbabwe, Kairo i Egypten, Maputo i Moçambique, Nairobi i Kenya och Rabat i Marocko. I Dar es Salaam kan också en svensk medborgare och en tanzanier eller medborgare i annan främmande stat vigas. I Harare, Nairobi och Maputo kan en svensk medborgare och en medborgare i annan främmande stat vigas. I vissa afrikanska länder krävs för-vigsel mellan en svensk och en person från det land ni vill gifta er i så att vigseln sker i enlighet med rådande lagstiftning i det berörda landet.

Ett alternativ är att vigas borgerligt på Arlanda eller Landvetters flygplats för att därefter direkt åka på smekmånad till Afrika. Och för smekmånad är möjligheterna många i Afrika. En mer äventyrlig rivstart på ett äktenskap är svår att föreställa sig.

www.sydafrikaresor.se
Kombinationen av pulserande Kapstaden, utsökta viner i Stellenbosch och spännande djur...
www.sydafrikaresor.se
Kombinera spänningen med boende på en safaricamp och njut av den afrikanska solen vid...
©2024 Bröllopsresor