Tunisien
Tunisien

Tunisien

Tunisien är ett land som är mycket behagligt att resa till. Här är gästvänligheten stor och att det är väldigt billigt för den svenska turisten gör det inte mindre angenämt. Vill ni lata er på Medelhavets strand eller besöka gyllengul öken som sägs ha världens vackraste sand? Ta för er av alternativen för bröllopsresa till Tunisien. Ön Djerba har otroligt vackra stränder som ni kan njuta av.

Tunisien, som är Afrikas nordligast belägna land, har torrt och varmt ökenklimat i söder och Medelhavsklimat i norr. I väster är Atlasbergen belägna och längs med kusten finns jordbruk. Djerba är Tunisiens största ö och här lever en judisk minoritet sida vid sida med den arabiska befolkningen. Man kan ta flyget till Djerba. Bästa tiden för ett besök är maj till oktober och i synnerhet vår och höst. Vintrarna är milda med en del nederbörd.

Svenska medborgare behöver inte visum för att resa till Tunisien för en vistelse på under tre månader. Du kan enkelt och billigt ta dig runt i Tunisien med tåg. Till exempel mellan Sousse och Tunis. Man kan också resa med taxi eller hyra bil. Tänk bara på att trafiken är mycket mer kaotisk än i Sverige. Mellan Sousse och Hammamet vid Medelhavets kust finns vackra stränder. Det går guidade turer ut i öknen och mellan de två oaserna Douz och Tozeur i sydvästra Tunisien finns saltsjön Chott el Djerid som har hård vit yta av salt. En oförglömlig och magisk plats för en bröllopsresa. Många filmer har spelats in i Tunisien som till exempel Stjärnornas Krig. Den filmiska miljön i den tunisiska naturen kan göra sig perfekt även som fond till er smekmånad. I Tunis finns stadspulsen och flertalet fantastiska sevärdheter och basarer. Sidi Bou Said är en stad med vacker bebyggelse som lockat många konstnärer med sitt fantastiska läge uppe på en klippa vid havet. Vart ni än reser på smekmånad i Tunisien kommer ni att mötas av spännande historiska vingslag och överväldigande miljöer. En smekmånad i Tunisien blir oförglömlig.

Tunisien gick över från auktoritärt till demokratiskt styre 2011 och sedan dess har en del oroligheter förkommit så turister bör undvika demonstrationer. Tunisien är muslimskt och relativt liberalt. Homosexualitet är brottsligt enligt tunisisk lag. Bra att tänka på är att respektera muslimska seder och bruk, till exempel genom att klä sig och bete sig vördnadsfullt vid besök i moskéer och respektera fastemånaden Ramadan.

De officiella språken är arabiska och franska. Turister bör dricka vatten på flaska istället för kranvatten. Elkontakterna ser ut som de svenska och Tunisien ligger i samma tidszon som Sverige.

Ni kommer helt säkert att bli förtjusta i många av de tunisiska maträtterna. Här finns goda lammgrytor och köttgrytor samt grönsaker som aubergine tillredda i olika former med couscous därtill. Spännande kryddblandningar som spiskummin, saffran, kanel och koriander sätter fart på smaklökarna. Tunisiskt vin till maten och mynta-te efteråt fullbordar måltiderna. I Tunisien är man mycket gästvänlig mot främlingar och på er bröllopsresa till Tunisien kommer era ögon öppnas för detta vackra och avslappnande resmål.

www.sydafrikaresor.se
Tag chansen och besök paradisön Mauritius. Njut av vackra stränder och stilla dagar i...
www.sydafrikaresor.se
Kombinera två helt olika länder i detta reseförslag. Ni börjar i Sydafrika och...
©2024 Bröllopsresor