Safari i Kenya
Safari i Kenya

Kenya

I Kenya finns mycket varierande natur med allt från snötäckta berg till sandstränder så beroende på vad ni förväntar er av er smekmånad i Kenya finns flera olika alternativ. Vill ni lata er på stranden eller är ni äventyrliga och vill besöka nationalparker för att se lejon, giraffer och elefanter? Eller både och? Ta för er av alternativen för bröllopsresa till Kenya. Tänk er att drömma er bort in er gemensamma framtid på safari. Det Afrika som visas upp på vykort är ofta de kenyanska nationalparkerna så vill ni kliva rakt in i vykortet har ni kommit rätt. Kenya ligger vid ekvatorn och har tropiskt klimat längs kusten och torrare klimat inåt landet. Kenya har två regnperioder vilka infaller mellan april och juni samt mellan oktober och december. Det går bra att besöka Kenya året runt så när som under regnperioden i april-juni då de långa regnen faller.

Svenska medborgare behöver visum för att resa till Kenya och det kan sökas antingen före avresa eller väl framme på flygplatsen i Kenya. Passet måste vara giltigt i sex månader från det att man lämnar Kenya.

Många turister kombinerar safari med strandliv när de semestrar i Kenya. Diani Beach är populärt att vila ut på efter några dagars safari. Den mest kända nationalparken är Masai Mara National Reserve och här bor massajerna och miljontals djur förflyttar sig här mellan juni och september till bättre betesmark. Parken ligger fem timmars bilfärd från Nairobi. Förutom denna finns flera nationalparker dit safariturer anordnas. I Samburu National Reserve norr om Mount Kenya lever Samburufolket och här kan kungszebran skådas. Lake Nakuru National Park har miljontals flamingofåglar och i Amboseli National Park kan man se Kilimanjaro.

Kenya är ett mycket fattigt land och är ett av världens mest korrupta. Efter oroligheter i samband med valet 2007 har läget lugnat ner sig och chartertrafiken hit har tagits upp igen vilket är livsviktigt för landet eftersom turismen är Kenyas största inkomstkälla. En konstitution som ska garantera mänskliga rättigheter och jämna ut de ekonomiska orättvisorna i landet har röstats igenom. I Kenya bor 42 erkända etniska grupper varav Kikuyu är den största. 60 olika modersmål talas men engelska och swahili är officiella språk. Man kan tänka på att hellre handla souvenirer av försäljare på stranden än att köpa dem i hotellbutiken då folket så väl behöver sin inkomst. Arbetslösheten är hög i Kenya och ungefär 20 % av befolkningen lever på 1,25 dollar om dagen. Man kan hjälpa på olika sätt, exempelvis genom att skänka överblivna småpengar till Rädda Barnen på flygplatsen. Elnätet är på 220 eller 240 volt och kontakterna ser ut som de brittiska varför adapter är nödvändigt. Kenyas tidszon är tre timmar före Sverige på vintern och två timmar före på sommaren.

Ni kommer inte att ha lämnat Kenya utan att ha blivit totalt överväldigade av djurlivet vilket sätter Kenya på kartan. Maten är inte lika känd men här äter fattig som rik majsgröten ”Ugali” och sötpotatis är också vanligt. Fiskrätter eller köttgrytor med ris äts av de mer välbärgade.

www.sydafrikaresor.se
En populär resa till Maldiverna! Maldiverna är för många en paradisdestination. Strosa...
www.sydafrikaresor.se
Kombinera två helt olika länder i detta reseförslag. Ni börjar i Sydafrika och...
©2024 Bröllopsresor