Frankrike

Frankrike är ett av världens mest kända länder, mycket tack vare landets historia och det faktum att romantikens huvudstad Paris ligger här. Landet är välbesökt av såväl européer som människor från resten av världen. Faktum är att Frankrike är världens mest besökta turistmål. Under 2007 besöktes landet av över 82 miljoner människor från hela världen. Det är inte svårt att förstå varför detta land har blivit så populärt som det blivit. Städernas imponerande arkitektur, språket, den utsökta maten och storstadens puls blandat med lugnet från landsbygden är bara några av de saker som får en att falla för Frankrike och vilja återkomma många gånger om.

Beläget i västra Europa är Frankrike med en yta på 551 695 kvadratkilometer världens 50:e största stad. Här bor det strax över 61,5 miljoner människor och absolut tätast är befolkningen i huvudstaden Paris där ungefär 10 miljoner av invånarna bor. Det är enkelt att ta sig till Frankrike från Sverige då det dagligen går flera flyg hit, främst till Paris. Tack var det stora utbudet av flygningar är det enkelt att hitta en resa som passar både tidsmässigt och ekonomiskt. Många lågprisflyg reser hit idag, något som gör billigt resande möjligt. Men det finns också möjlighet att både bila och tågluffa ner hit för den som vill uppleva mer av Europa på sin resa ner till detta fantastiska land. Som svensk medborgare behöver du inget visum när du reser till Frankrike, men du behöver ha med dig pass oavsett vilket färdsätt du väljer att ta dig hit på.

Detta land är rikt på historia. Frankrike var bland annat en del av romarriket från 100-talet f. Kr och kom då att bli Gallien. På 300-talet togs landet över av germaner och Frankrike ansågs vara tillbaka i rätt händer. En av de kanske största historiska händelserna i Frankrike som många säkert hört talas om är den franska revolutionen. Denna händelse uppkom när befolkningen blev trött på hur kungen och adelsmännen satt på all makt och alla pengar och en revolution skapades för att störta regimen. Det slutade i ett blodbad och stora delar av denna händelse och resten av landets historia finns dokumenterad på landets museer. Vill du lära dig mer om landet bör du besöka något av dessa.

Klimatet i Frankrike liknar till stor del det vi har i Sverige. Men mycket beror på vart i Frankrike du befinner dig. Den sydöstra delen har ett Medelhavsklimat och här är det därför ofta torrare och varmare än i de norra delarna av landet. I inlandet är temperaturskillnaderna större och här märker man kanske mer av de olika årstiderna. Oavsett vilken del av landet du väljer att besöka kommer du att mötas av behagligt klimat, men vill du åt värmen gör du klokt i att besöka Frankrike mellan slutet på maj och mitten på september.

Denna romantiska och historierika stad är ett perfekt resmål. Att passa på att besöka den med någon man älskar inför sitt bröllop eller i samband med sin smekmånad kommer garanterat att skapa vackra minnen för livet.

www.sydafrikaresor.se
Tag chansen och besök paradisön Mauritius. Njut av vackra stränder och stilla dagar i...
www.sydafrikaresor.se
Kombinera två helt olika länder i detta reseförslag. Ni börjar i Sydafrika och...
©2024 Bröllopsresor