Australien

Australien är ett varierat land med ett rikt utbud av aktiviteter och sevärdheter. Här samsas storstad med orörd natur, djurliv med nattliv och allt däremellan. Klimatet i Australien är lika varierat som landet i övrigt. Från ett tropiskt klimat i de norra delarna av landet, där det kan regna en hel del på sommaren, till ett subtropiskt klimat i de centrala delarna av landet, där det periodvis kan bli extremt torrt. Vill du besöka Australien är sommarperioden en bra tid, det vill säga tiden mellan december och mars då landet är på det södra halvklotet. Vill du däremot semestra på norra delen av ön bör du undvika just sommarperioden, då det också är regnperiod i området. Hit reser du bäst under Australiens vinterperiod, det vill säga maj till oktober.

Australien är en ung nation, men har en gammal kultur. Här har aboriginerna levt i tusentals år, och deras kultur är väl värd att utforska. Om du är naturintresserad är Australien definitivt ett resmål för dig! Här kan du skåda unika djur i sin naturliga miljö, som till exempel koalor och kängurur. Många av de djurarter som finns i Australien finns inte i någon annan del av världen. Naturen bjuder också på storslagna vyer och stora, orörda områden. Ett besök vid Stora Barriärrevet är ett måste för dig som vill uppleva världens största korallrev i all sin prakt. Australien är också surfarens paradis. Här kan du få uppleva närmast perfekta vågor och vackra stränder.

För att få ut det mesta av din resa till Australien, är hyrbil ett fantastiskt sätt att uppleva landet. Australien har bra infrastruktur och en mängd campingplatser för dig som vill se landet i din egen takt. Du kan också hyra en husbil, så har du alltid någonstans att övernatta. Vill du inte köra själv kan du ta tåget rakt igenom Australiens storslagna natur.

Australien är stort och har något för alla: vill du uppleva storstaden Sydney och en vacker kust med många möjligheter till sol och bad är det till New South Wales i den sydöstra delen av landet du ska bege dig. Vill du uppleva den riktiga ödemarken, det som i Australien kallas ”the outback” ska du istället resa till Northern Territory. Här finns även staden Darwin, en levande stad med många restauranger och barer. I Queensland kan du uppleva Stora Barriärrevet och regnskogar med mängder av djurarter och ett unikt växtliv. I den lilla delstaten Victoria hittar du Melbourne, landets näst största stad, men också över 30 nationalparker och den berömda kustvägen Great Ocean Road som tar dig genom ett dramatiskt och vackert kustlandskap. I South Australia finns Adelaide, en stad med ett livligt nöjesliv. I delstaten finns även vildmarken att uppleva, med alla sina unika djur och sitt vackra landskap. I den största delstaten, Western Australia, finns staden Perth, ökenområden och vackra korallrev. Till Australien hör också den vackra ön Tasmanien, som ligger endast 20 mil från Australiens fastland. Här finns vackra regnskogar, exotiska fåglar och nationalparker sida vid sida med pittoreska städer och byar.

www.sydafrikaresor.se
Upplev det vilda afrikanska djurlivet och den natursköna kuststräckan i söder för att...
www.sydafrikaresor.se
Tag chansen och besök paradisön Mauritius. Njut av vackra stränder och stilla dagar i...
©2024 Bröllopsresor