Res till Egyptens fantastiska pyramider
Res till Egyptens fantastiska pyramider

Egypten

Turistnäringen är Egyptens största inkomstkälla så här vet man att ta god hand om besökare. Vill ni lata er på Röda havets strand eller segla på Nilen och besöka pyramiderna? Ta för er av alternativen för bröllopsresa till Egypten. Egypten har otroligt vackra stränder där ni kan lära er att dyka tillsammans.

Egypten har ökenklimat vilket är torrt och varmt året runt. Vill ni undvika Egyptens heta somrar passar det bra att smita ifrån den kalla vintern hemma i Sverige. Tunna och löst sittande kläder samt huvudbonad är bra solskydd. För kallare vinterkvällar är det bra att ta med en jacka.

Svenska medborgare behöver visum för att resa till Egypten och detta ansöker man om på Egyptiska ambassaden i Stockholm eller på flygplatsen vid ankomst till Egypten. Det krävs att passet är giltigt i sex månader efter hemkomst. För vissa orter i Egypten krävs inte visum för inresa och dessa är badorterna Sharm el-Sheik, Dahab, Nuweiba och Taba vid Röda havet vilka är mycket populära för dykning och detta gäller för en högst två veckor lång vistelse. Andra vanliga resmål bland svenska turister är badorter så som Hurghada och Marsa Alam. Är ni ute efter stadsliv rekommenderas Kairo, Alexandria vid Medelhavet eller Assuan varmt. Luxor som ligger vid Nilen är platsen där det antika Thebe låg och här finns Konungarnas respektive Drottningarnas dal. I Kairo kan ni besöka den kända Khan el Khalili-basaren. Vart ni än reser på smekmånad i Egypten kommer ni att mötas av spännande historiska vingslag och överväldigande miljöer. En smekmånad i Egypten blir oförglömlig.

Egypten är muslimskt och har på senare år blivit mycket uppmärksammat för den arabiska våren och demonstrationer förekommer fortfarande vilka man bör undvika som turist. Bra att tänka på är att respektera muslimska seder och traditioner. Till exempel genom att inte klä sig utmanande och vid besök i moskéer bör kvinnor bära kläder som täcker ben och överarmar. Egyptier dricker i princip inte alkohol men på turistorterna finns barer och nattklubbar som serverar alkohol. Under fastemånaden Ramadan kan öppettiderna vara annorlunda i butiker och även på barer men i turistområden brukar detta inte märkas av nämnvärt.

Det är brukligt att ge 10 % dricks på restauranger och det finns uttagsautomater och internetcaféer i större städer. Vill ni likt många andra dyka på er smekmånad i Egypten är det viktigt att ni försäkrar er om att dykinstruktören är kvalificerad.

Det officiella språket är egyptisk arabiska men engelska går ofta bra på turistorter. Turister bör dricka vatten på flaska istället för kranvatten. Elkontakterna ser ut som de europeiska och har 220 volt.

Ni kommer helt säkert att känna igen flera egyptiska maträtter. Bönor och linser är vanliga ingredienser och man äter falafel, hummus och fyllda grönsaker med ris och bröd därtill. Lamm-, kanin- och kalkonrätter serveras vid festliga tillfällen. Godsakerna är många och man dricker gärna en kopp te. I Egypten är man mycket gästvänlig mot främlingar och på ert bröllop i Egypten eller på en bröllopsresa till Egypten kommer era ögon öppnas för detta fantastiska och mångfacetterade resmål.

www.sydafrikaresor.se
Res till paradiset Royal Island Resort & Spa och njut av vita stränder, turkosblått...
www.sydafrikaresor.se
Kombinera spänningen med boende på en safaricamp och njut av den afrikanska solen vid...
©2024 Bröllopsresor