Bröllop i Frankrike

Frankrike, och kanske främst Paris, är förknippat med romantik och kärlek och Paris omnämns ofta som kärlekens huvudstad. Det är inte svårt att förstå varför när man ser de vackra byggnaderna, de rogivande parkerna och hör det härliga språket. Inte mycket andas lika mycket romantik som flytande franska. Det är inte konstigt att så många, även andra nationaliteter, väljer att gifta sig i detta land. Om detta är din och din älskades planer så finns det ett par saker du bör tänka på inför den speciella dagen.

För er som vill gifta er i Frankrike finns det möjlighet till detta på den svenska ambassaden om ni båda är svenska medborgare. Skulle ni vilja ha er dag i kyrkan så går det att göra en kyrklig välsignelse för ert giftermål, men själva vigseln behöver då göras borgerligt i Sverige först. Är detta gjort finns det även möjlighet att få sin kyrkliga välsignelse i såväl svenska kyrkor som övriga kyrkor i landet. Hur det ser ut för kyrkorna får ni kontakta respektive kyrka och fråga om. Se alltid till att ha god kontakt med den kyrka ni tänkt använda vid ceremonin i god tid innan så att alla frågetecken kan klaras ut.

I Frankrike finns det såväl kyrkor som vackra slott att tillgå för välsignelsen. Kostnaden varierar mycket mellan de olika ställena och det gäller även för själva bröllopsfesten. Att gifta sig på slott och herrgårdar är populärt, så boka i god tid och kolla runt på olika ställen för att hitta en prisnivå som passar er och det antal gäster ni förväntas bjuda. Men en sak är säker – er dag kommer bli något utöver det vanliga även om själva vigseln inte sker på samma plats som vägsignelsen, oavsett om ni är i en kyrka i Paris eller i ett slott på landsbygden.

www.sydafrikaresor.se
Kombinationen av pulserande Kapstaden, utsökta viner i Stellenbosch och spännande djur...
www.sydafrikaresor.se
Längtar ni efter en avkopplande semester med gott om tid att njuta i solen, ta ett dopp i...
©2024 Bröllopsresor