Bröllop i Grekland

Är det dags att börja planera allt inför er kommande vigsel? Att gifta sig i Grekland är något som lockar många. Den varma kulturen och de trevliga människorna är något som alltid får en på bra humör. Vare sig man är på någon av landets öar eller om man befinner sig på fastlandet är arkitekturen minst sagt imponerande. De mysiga gränderna och de långa strandremsorna skapar en känsla av romantik och gör därför Grekland till en perfekt plats att gifta sig på. Här kan man välja mellan att gifta sig i gamla och historiska kyrkor och på rogivande stränder fria från turister och folkmassor. Att hitta den perfekta platsen i detta varma land är därför inga problem. Det finns dock några saker som man bör tänka på och planera in om man vill gifta sig i Grekland.

Om ni önskar gifta er i Svenska kyrkan här så kan inte någon av er vara grekiska medborgare. Ingen av er får heller vara medlem i den grekisk-ortodoxa kyrkan. För att få gifta sig här behöver ni papper på hindersprövning. Detta skaffar ni från Skattemyndigheten. Det är inte på alla ställen som man kan gifta sig, men till exempel finns det kyrkor och platser i bland annat Aten, Thessaloniki, Kreta, Halkidiki och Rhodos. Prata med din svenska kyrkoherde på plats så hjälper denne er att hitta en perfekt plats för er magiska dag.

Mycket handlar, som ni säkert förstår, om planering. Kontakta kyrkan i god tid och ha alla papper klara och med er inför er vigsel. Att gifta sig i Grekland är populärt och det är viktigt att man bokar in sig både i kyrka och festlokal (om man ska ha en sådan) tidigt. Tillsammans med de på plats kan ni se till att er dag blir precis så magisk och underbar som ni föreställt er att den ska bli.

www.sydafrikaresor.se
Tag chansen och besök paradisön Mauritius. Njut av vackra stränder och stilla dagar i...
www.sydafrikaresor.se
Följ med på världens lyxigaste tågresa – kombinerat med Kapstaden, Sydafrikas viner,...
©2024 Bröllopsresor