Bröllop i Spanien

Det är många som drömmer om att ha sin stora dag i vackra Spanien. Att hålla ett bröllop i Spanien gör att man kan få en vigsel som känns just så romantisk och lyxig som man vill ha den. En dag som många strävar efter ska bli perfekt är just bröllopsdagen och det är mycket att tänka på inför den här dagen. Ska man gifta sig utomlands finns det vissa regler som man måste förhålla sig till och ha i åtanke innan man börjar planera, och Spanien är inget undantag.

Ni kan gifta er i Svenska kyrkan i Spanien, ni hittar en av dessa i Fuengirola. För att få gifta sig i Svenska kyrkan i Spanien tillkommer en kostnad. Det bästa är att kontakta kyrkan för att höra hur stor den är så att man vet det redan innan. Innan vigseln måste man ha intyg om hindersprövning som man skaffar hemma i Sverige och sedan tar med sig till Spanien. Skulle man vilja gifta sig på den svenska ambassaden i Madrid går detta också bra, men bara om en av er är bosatt på permanent basis i landet. För att giftermålet ska vara juridiskt bindande krävs det att den kyrka eller plats ni väljer har svensk, alternativt lokal, vigselrätt.

Planering av bröllop, oavsett vart man tänkt förlägga det, tar tid och det är många saker som man ska ha koll på och veta om. Ta därför kontakt med kyrka och kyrkoherde alternativt ambassaden i god tid innan så att ni kan få klartecken inför er dag och planera allt kringliggande i lugn och ro. Fråga även om tips och råd, de har trots allt vigt andra svenskar i Spanien tidigare och kan hjälpa er med hur ni ska gå tillväga, vad saker kostar och vad ni behöver tänka på att ta med er till er speciella dag – utöver er kärlek för varandra.

www.sydafrikaresor.se
Tag chansen och besök paradisön Mauritius. Njut av vackra stränder och stilla dagar i...
www.sydafrikaresor.se
Upplev det vilda afrikanska djurlivet och den natursköna kuststräckan i söder för att...
©2024 Bröllopsresor