Bröllop i Italien

Många drömmer om att få gifta sig i vackra Italien. Detta passionerade land har en romantisk känsla vart man än vänder sig och kulturen har något lustfyllt och varmt över sig. Naturen är iögonfallande och de gamla byggnaderna kanske har mycket historia, men de bjuder också in till att vilja starta en ny historia med den man älskar. För att kunna gifta sig i Italien är det vissa saker man behöver veta innan.

För att er vigsel i Italien ska kunna ske krävs ett så kallat ”nulla osta”. Detta är Italiens motsvarighet till hindersprövning. Är ni på plats i Italien ska ni då söka upp den svenska ambassaden för att få ett nulla osta. Det ni behöver ha med er är era personbevis och äktenskapscertifikat. Nulla osta gör att ni får vigselrätt, vilket gör ert giftermål juridiskt bindande även i Sverige. När ni kommer tillbaka till Sverige bör ni registrera ert äktenskap hos myndigheterna.

När det kommer till vigsel av samkönade par är detta tyvärr inte möjligt. Varken borgerliga eller religiösa vigslar som skapar en juridisk förbindelse görs. Om ni ändå skulle vilja ha ett litet bröllop här kan ni gifta er i Sverige och sedan åka till Italien och ha en ceremoni där. Flera ställen anordnar romantiska och vackra ceremonier för samkönade par och det är ett härligt sätt att kombinera sin smekmånad på.

I övrigt är det viktigt att ni bestämmer en plats för vigseln i god tid innan och kontaktar kyrka, lokaler och annat som ni behöver för att göra er speciella dag precis så speciell som ni tänkt er. Det finns flera, både moderna och anrika, byggnader som har gott om plats för många gäster, övernattare och vigslar. Ni kan även få hjälp på plats med att skapa den perfekta dagen.

www.sydafrikaresor.se
Kombinationen av pulserande Kapstaden, utsökta viner i Stellenbosch och spännande djur...
www.sydafrikaresor.se
Vår mest populära resa till Seychellerna! Denna prisvärda resa ger er möjlighet att...
©2024 Bröllopsresor