Bröllop i Nya Zeeland

Reglerna för vigsel i Nya Zeeland liknar de i Australien. Du måste ansöka, få ansökan bevittnad och fylla i en Notice of Intended Marriage samt en del andra papper. Nya Zeeland har ingen ambassad i Sverige, men du kan kontakta ambassaden i Bryssel eller svenska konsulaten i Auckland eller Welligton. Var noga med att vara ute i god tid eftersom det är en hel del papper att hålla reda på som ska in i god tid innan ni tänkt gifta er. Precis som vid ett bröllop i Sverige måste ni ansöka om hindersprövning hos Skatteverket.

Nya Zeeland kan verkligen vara platsen för ett speciellt bröllop. Här kan du gifta dig i vackra omgivningar och fira med god mat samtidigt som du har bröllopsresan inom räckhåll. Här kan du ha ett påkostat bröllop på en exklusiv resort eller något enklare, mer avslappnat och närmare naturen på en strand eller varför inte på en klippa med fantastisk havsutsikt. Fira sedan bröllopsfesten med färska skaldjur, grillat lamm och ett nya zeeländskt vin för ett riktigt kiwi-bröllop! Nya Zeeland har ingen brist på romantiska platser, om ni vill gifta er avskilt. Vill ni hellre ha med hela släkten finns många stora hotell och resorts att välja på.

Vill du ha ett temabröllop passar Nya Zeeland bra. Kanske vill du gifta dig med platserna ur Sagan om Ringen-filmerna som kuliss? Om du gillar de glada 1920- och 30-talens stil, kan du bege dig till Napier, den lilla staden som efter en jordbävning 1931 byggdes upp till stora delar i tidstypisk art deco-stil. I februari varje år firar man art deco-helg och klär ut sig, har fina middagar, mysiga picknickar, åker i tidstypiska bilar och går på konserter med tidstypisk musik och dansar som om det vore 1933.

www.sydafrikaresor.se
Kombinationen av pulserande Kapstaden, utsökta viner i Stellenbosch och spännande djur...
www.sydafrikaresor.se
Upplev det vilda afrikanska djurlivet och den natursköna kuststräckan i söder för att...
©2024 Bröllopsresor